Yleensä minä olen hyvin vapaamielinen ja sellainen annetaan muiden elää niin kuin he haluavat elää, mutta joskus minustakin alkaa tuntua, että jonkinlainen sääntely voisi olla hyväksi. Eräs asia mikä minua on alkanut hieman hiertää on nuorille tarjottavan pikavipit, varsinkin jos näitä vippejä tarjotaan 18 vuotiaille. Kyseisen sivuston mainos tuli vastaan jokin aika sitten, ja vaikka en todellakaan kuulunut sen asiakaskuntaan, oli se kuitenkin kiinnostava. En nimittäin tiennyt, että Suomessa näitä lainoja tarjotaan ihan kaikille. Rankassa nimittäin säätely on aina lainojen osalta ollut aika tiukka, ja 18 vuotiaiden ei olisi oikein mitään mahdollisuutta saada tälläisiä nykyään tai ennen vanhaankaan.pikavipeistä

Muutenkin minua on ihmetyttänyt suomalaisten suhtautuminen pikavippeihin. Se on kuitenkin salattu pahe, johon niin moni kuitenkin ottaa osaa. En ole koskaan varmaan kuullut kenenkään kertoneen ottaneen pikalainaa tai tälläistä vippiä, mutta kun katselee tilastoja, niin tosi moni suomalainen on ainakin joskus ottanut sellaiset. Ja joka kuukausi ilmeisesti melkein 1 % kansasta tälläisen ottaa!

Tämä on melkein pahin mahdollinen tilanne, eli se kun jostakin hieman vaarallisesta ja ongelmia aiheuttavasta jutusta ei oikein voi julkisesti puhua. Tämä tekee samalla myös avun hakemisen vaikeaksi, ja jos niitä ongelmia lainojen kanssa tulee, niin monella on tosi suuri kynnys hakea sitä apua. Kukaan ei halua oikein myöntää, että näitä vippejä on otettu, vaikka ilmeisesti tilastojen valossa me jokainen tunnetaan todennäköisesti joku joka sellaisen on ottanut.

Ja kun apua ei kehdata hakea, sitä yleensä kerjätään vasta sitten kun ongelmat on tosi isot. Sen takia pikavippikierre onkin paljon tavallisempi kuin joku muu lainojen kanssa oleva ongelma. Se että ei pystyisi maksamaan asuntolainaansa olisi paha asia, mutta siitä moni uskaltaisi puhua paljon avoimemmin lähipiirilleen kuin vippiongelmista.

Koska minun on vaikea nähdä sitä päivää, jolloin pikavippejä kuten https://seriffilaina.fi/pikalaina-heti/ ei enään tarjottaisi, niin uskon että parempi keino olisi tehdä näistä puhumisen paljon hyväksyttävämmäksi. Jos niitä ei niin hävettäisi, ei myöskään niiden ongelmat niin helposti paisuisi niin isoiksi kuin ne nykyään ovat. Ja kun katsoo velkaongelmaisten määrää, niin se on Suomessa mielestäni todella suuri. Ehkäpä osittain tämän takia, joskaan ei tietysti vain tämän takia.

Jotain olisi kuitenkin hyvä saada muutettua, että nämä pikavippiongelmat saataisiin esiin, sen sijaan että ne piilotettaisiin muilta. Samalla ne voisivat toimia muillekkin nuorille varoittavina esimerkkeinä, jollaisia ei nykyään juuri julkisuudessa näe.